Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tūkstošiem cilvēku svētdien Berlīnē demonstrācijā pieprasījuši, lai Vācijas valdība izrāda lielāku atbalstu Grieķijā iestrēgušajiem migrantiem, no kuriem daudzi palikuši bez pajumtes pēc ugunsgrēka Morijas nometnē Lesbas salā.

Policija ziņoja, ka demonstrācijā Berlīnē piedalījās aptuveni 5000 cilvēku. Līdzīgas demonstrācija notika arī Ķelnē, Minhenē un Leipcigā.

Grieķijā pagājušajā nedēļā pēc ugunsgrēka Morijas nometnē bez pajumtes palika vairāk nekā 12 000 nelegālo imigrantu, pamatā afgāņi, sīrieši un dažādu Āfrikas valstu pilsoņi. Grieķijas varasiestādes uzskata, ka ugunsgrēkus tīši izraisījuši paši imigranti, kas nav apmierināti ar Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestajiem ierobežojumiem. Aptuveni 9000 migrantu pēc ugunsgrēka izmitināti jaunā pagaidu nometnē.

Vācijas valdība pagājušajā nedēļā paziņoja, ka uzņems 1553 migrantus - 408 ģimenes ar bērniem - no dažādām Grieķijas salām. Valdība arī piekritusi uzņemt aptuveni 150 nepilngadīgos imigrantus no Morijas nometnes. Taču demonstranti pieprasīja, lai valdība dara vairāk un netraucē atsevišķām pašvaldībām uzņemt migrantus.

Savukārt Rīgā, Brīvības pieminekļa laukumā organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" un "Europe Must Act" organizēja protesta demonstrāciju "Pietiek! Mums ir vieta!" ar mērķi mudināt Latviju uzņemt Grieķijas salās esošos bēgļus. Tajā piedalījās aptuveni 15 cilvēku, kā arī divi bija ieradušies protestēt pret bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!