Foto: AFP/Scanpix/LETA/Kristina Berdynskykh

Mariupoles aizstāvis, kurš kļuva pamanīts smaidīgās bildes dēļ iepriekš Krievijas aplenktajā "Azovstaļ" tērauda rūpnīcā, ir atgriezies no gūsta nesen veiktajā apmaiņā pret prokrievisko politiķi Viktoru Medvedčuku. Nesaņemot atbilstošu medicīnisko palīdzību četrus mēnešus cietumā, karagūsteknis Mihailo Dianovs krietni zaudējis svaru un guvis nopietnas veselības problēmas, vēsta medijs "Pravda".

Kā redzams vairākās mediju publikācijās, Dianovs zaudējis 30% no ķermeņa masas, un rokas savainojuma vieta netika pienācīgi ārstēta, kā rezultātā tā ir sakropļota. Kā ziņojusi viņa māsa, roka tiks operēta.

Kā vēsta mediji, rokas savainojuma vietā tā fiksācijas dzelži izvilkti ar sarūsējušām plakanknaiblēm bez anestēzijas.


Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pagājušajā ceturtdienā Ukrainas varasiestādes paziņoja, ka gūstekņu apmaiņas darījuma ietvaros no Krievijas gūsta ir atbrīvoti 215 Ukrainas aizstāvji, tostarp karotāji, kas saņemti gūstā pēc ilgstošas pretošanās Mariupoles metalurģijas kombināta "Azovstaļ" teritorijā.

Komentējot karagūstekņa stāvokli pēc atbrīvošanas no cietuma, politisko jautājumu blogere Melānija Podaljaka sociālajā medijā "Twitter" aicināja izvērtēt, "kurš ir kurš," ierakstā demonstrējot Dianova bildi un attēlu ar gūstekni, kādu redz Krievijas politikai lojālie mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!