Migranti aizvien lielākā skaitā pamet ASV, dodoties pāri robežai uz Kanādu, lai tajā iegūtu bēgļu statusu, novērojusi "Reuters" foogrāfe Kristina Muši.

Viņa vairāku stundu garumā iemūžināja Kanādas robežsargu darbu netālu no Hemingfordas pilsētiņas Kvebekas pavalstī. Šajā laikā ASV-Kanādas robežu ar kājām un taksometriem sasniedza vairākas ģimenes, kā arī atsevišķi cilvēki no Sudānas, Jemenas un Mauritānijas.

Kā redzams "Google Maps" vietnē un fotogrāfijās, tad mūsdienās pa tā dēvēto Roksamas ceļu vairs nav iespējams pārbraukt robežu, jo to šķērso grāvis. Lai gan netālu ir oficiāls robežpārejas punkts, cilvēki, baidoties par aizturēšanu ASV pusē, robežu izvēlas šķērsot pār neregulētiem robežas posmiem.

Fotogrāfe neprecizē, kāpēc šie cilvēki bēg, taču nojaušams, ka viņi ASV ieradušies vai uzturas nelegāli vai arī baidās, ka viņu legālās uzturēšanās atļaujas ASV prezidenta Donalda Trampa politikas dēļ tiks apturētas, un viņi paši – izraidīti.

Noprotams, ka fotogrāfijās redzamie migranti jau kādu laiku dzīvojuši ASV, taču, baidoties par izraidīšanu, dodas uz pilsētām ASV-Kanādas robežas tuvumā, lai no tām ar taksometriem vai kājām sasniegtu neregulētos robežpārejas punktus. Ņemot vērā pieaugošo migrantu plūsmu, Kanādas robežsargi pastiprināti patrulē posmos, lai aizturētu robežpārkāpējus un nogādātu viņus imigrācijas centros.

Pretstatā Trampa antiimigrāijas politikai, kas īpaši vērsta pret musulmaņiem un meksikāņiem, Kanādas premjers Džastins Trudo vairākkārt uzsvēris, ka Kanāda ir atvērta bēgļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!