Foto: EPA/Scanpix/LETA
Taivānas parlaments piektdien apstiprināja likumu, ar kuru tiek legalizēta viendzimuma laulība, vēsta CNN. Līdz ar to ANO neatzītā valsts kļuvusi par pirmo Āzijā, kurā legāli iespējamas laulības starp viena dzimuma personām.

"Šodien mums ir iespēja veidot vēsturi, un parādīt pasaulei, ka progresīvas vērtības var iesakņoties Austrumāzijas kultūrā," pirms balsojuma tvītoja valsts prezidente Cai Inveņa.

Taivānas Konstitucionālā tiesa jau pirms diviem gadiem lēma, ka pastāvošais likums, kas noteica, ka laulība var būt starp sievieti un vīrieti ir nekonstitucionāls jeb neatbilst konstitūcijai. Tobrīd tiesa parlamentam deva divus gadus laika likuma mainīšanai vai jauna pieņemšanai.

Parlamenta apstiprinātais likums gan joprojām viendzimuma laulības nepielīdzina laulībām starp dažāda dzimuma personām. Piemēram, Taivānas pilsonis joprojām nevarēs apprecēt sava dzimuma personu no citas valsts, kurā viendzimuma laulības nav atļautas.

Balsojuma laikā, neskatoties uz lietusgāzēm, pie parlamentā ēkas Taipejā pulcējās tūkstošiem viendzimuma laulību atbalstītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!