Foto: AFP/Scanpix

Bijusī armijas bāze pie Grieķijas ziemeļu pilsētas Kozani tiks pārveidota par nelegālo imigrantu aizturēšanas centru, atsaucoties uz Grieķijas Pilsoņu aizsardzības ministrijas paziņojumu, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Jau aprīļa vidū bāzē varēs uzturēties līdz tūkstotim nelegālo imigrantu. Līdzīgi centri tiks izveidoti visās 13 valsts prefektūrās, paziņoja policijas pārstāvis.

Tie bēgļi, kuriem nepiešķirs politisko patvērumu, uzturēsies centros līdz nolems pamest valsti, teikts paziņojumā. Grieķijas likumi neatļauj deportēt bēgļus uz to dzimteni, ja tajā notiek karadarbība, tāpēc imigrantu atgriešanās dzimtenē daudzos gadījumos ir atkarīga no viņu pašu vēlēšanās.

Aptuveni 80 procenti nelegālo imigrantu Eiropas Savienībā (ES) iekļūst caur Grieķijas un Turcijas robežu. Pēdējos gados ES sadarbojas ar Grieķiju tās robežu apsardzībā, kas ir palīdzējis samazināt nelegālo imigrantu skaitu. Tomēr Grieķijā atrodas simti tūkstoši imigrantu, daudzi no kuriem ir bez dokumentiem un līdzekļiem izdzīvošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!