Foto: AFP/Scanpix/LETA
Hondurasas prezidente Čiomāra Kastro piektdien ieradās Šanhajā savā pirmajā vizītē Ķīnā kopš Centrālamerikas valsts pārtrauca attiecības ar Taivānu, raksta "Associated Press" (AP).

Kastro, kuras vizīte turpināsies līdz 14. jūnijam, tiksies ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, lai "kopīgi plānotu turpmāko attiecību attīstību".

Hondurasa nodibināja oficiālas attiecības ar Ķīnu martā, kļūstot par kārtējo valsti, kas pārtrauc attiecības ar Taivānu. Ķīna uzskata Taivānu par separātisku provinci, kuru vajadzības gadījumā var atgūt ar spēku, un aizliedz saviem diplomātiskajiem partneriem veidot oficiālas attiecības ar Taipeju.

Pekina ir pastiprinājusi šo diplomātisko cīņu pret Taivānu, kopš 2016. gadā, kad amatā stājās par neatkarību noskaņotā Taivānas prezidente Cai Inveņa. Kopš tā laika Ķīnai ir izdevies aizvilināt deviņus Taivānas bijušos sabiedrotos, izmantojot finansiālus argumentus.

Taivānai pašlaik ir tikai 13 diplomātiskie partneri, tostarp Vatikāns, Beliza, Paragvaja un Gvatemala Latīņamerikā, un vairākas citas valstis Karību jūras reģionā un Klusā okeāna dienvidu daļā, kā arī Esvatīni Āfrikas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!