Foto: AFP/Scanpix

Grupveida izvarošanā naktī uz trešdienu Indijas galvaspilsētā cietusi sieviete no Dānijas, atsaucoties uz vietējām varasiestādēm, vēsta raidsabiedrība CNN.

51 gadu vecā sieviete ziņojusi policijai, ka izvarota un aplaupīta netālu no dzelzceļa stacijas Deli. Cietusī Indiju jau ir pametusi un devusies uz Dāniju, trešdien paziņoja Deli policijas runasvīrs Radžans Bagats.

Likumsargi nopratina vairākus cilvēkus, bet neviens līdz šim vēl nav arestēts.

Vardarbīgiem noziegumiem pret sievietēm pastiprināta uzmanība Indijā pievērsta kopš 2012. gada decembra, kad Deli autobusā vairāki vīrieši izvaroja un piekāva 23 gadus vecu studenti, kura vēlāk slimnīcā mira.

Sadistiskais noziegums un policijas sākotnējā vilcināšanās reaģēt uz to izraisīja plašus protestus visā Indijā, nosodot iecietību, kādu varasiestādes izrāda pret izvarošanu un vardarbību pret sievietēm, kā arī pieprasot uzlabot sieviešu drošību.

Pagājušajā gadā ar mūža ieslodzījumu sodīti seši vīrieši, kas aplaupīja un izvaroja tūristi no Šveices. Sieviete kopā ar vīru Indijā ceļoja ar divriteņiem, kad viņiem uzbruka grupiņa vietējo vīriešu. Pāris nolēma palikt Indijā, lai celtu apsūdzības pret uzbrucējiem, norāda CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!