Foto: Reuters/Scanpix
Glābējiem ir izdevies izglābt trešo kruīzu kuģa "Costa Concordia" avārijā pazudušo cilvēku, kurš bija iesprostots kuģa telpās, vēsta raidorganizācija BBC.

Iepriekš glābēji bija sakontaktējušies ar šo cilvēku, taču viņiem bija grūti piekļūt viņam nosprosto kuģa eju un citu bojājumu dēļ. Taču pēc dažu stundu darba glābēji tikuši līdz cietušajam un viņu evakuējuši. Izglābtais ir kuģa apkalpes loceklis no Itālijas, kuram ir lauzta kāja un kurš ar helikopteru nogādāts slimnīcā.

Krasta apsardzes darbinieki ar motorlaivām turpina pārmeklē ūdeni kuģa avārijas apkārtnē. Kuģis ir sagāzies uz sāniem, un daļa no tā atrodas zem ūdens, kur ūdenslīdēji pārmeklē avārijas vietu.

Jau ziņots par svētdien izglābtajiem Dienvidkorejas tūristiem – 29 gadus vecu sievieti un vīrieti, kuri ar kuģi bija devušies savā kāzu ceļojumā. Abi jaunlaulātie bija iesprostoti savā kabīnē, jo pēc kuģa uzbraukšanas zemūdens rifam pārtrūka elektrības padeve un pārstāja darboties durvju elektriskie slēdži.

Par bez vēsts pazudušiem patlaban tiek uzskatīti 17 cilvēki, kas ir mazāk nekā iepriekš lēsts, paziņojis Toskānijas apgabala vadītājs Enriko Rossī. "Pēdējā sēdē man ziņoja, ka par bez vēsts pazudušiem tiek uzskatīti 11 pasažieri un seši apkalpes locekļi," sacījis Rossī.

Iepriekš tika ziņots par 34 bez vēsts pazudušiem cilvēkiem pēc kuģa avarēšanas. Vēl pirms tam kuģa avārijas rezultātā pazudušo skaits lēsts no 40 līdz 70 cilvēkiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" piektdienas vakarā uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānijā. 290 metru garajā kuģī sāka ieplūst ūdens un, tam sasveroties, no tā panikā ielēca ūdenī vairāki cilvēki, no kuriem trīs gājuši bojā. Bojāgājušie ir divi tūristi no Francijas un apkalpes loceklis no Peru. Apmēram 70 cilvēki ievainoti.

Kuģa korpusā ir vismaz 90 metrus gara plaisa, un tā labā puse atrodas pilnībā zem ūdens.

Robežsargi no kuģa evakuējuši vairāk nekā 4200 cilvēku. Lielākā daļa evakuēti ar glābšanas laivām, bet evakuācijā tika iesaistīti arī helikopteri.

No 3200 pasažieriem, kas bija uz kuģa, apmēram 1000 bija Itālijas, 500 - Vācijas un 160 - Francijas pilsoņi. Pasažieru vidū bija arī vairāki desmiti Ukrainas un Dienvidkorejas pilsoņu.

Kuģa kapteinis Frančesko Sketino, kas ir Itālijas pilsonis, sestdienas vakarā tika aizturēts. Viņš bija pametis kuģi, kad uz tā vēl atradās cilvēki. Viņam izvirzītas apsūdzības par cilvēku nogalināšanu, kuģa avārijas izraisīšanu un kuģa pamešanu. Kapteinis apgalvo, ka klints, uz kura uzskrējis kuģis, neesot iezīmēta kartē.

"Costa Concordia" braucienu bija sācis no no Savonas ostas Itālijas ziemeļos. Pirms katastrofas tas bija izgājis no Čivitavekjas ostas Itālijas vidienē. Tam bija paredzēts ieiet Palermo un Kaljari ostās Itālijā, Palmā de Maljorkā un Barselonā Spānijā un Marseļā Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!