Foto: AFP/Scanpix

Kāds motociklists nogalināts un vēl viens cilvēks otrdien ievainots Izraēlas gaisa triecienā palestīniešu kontrolētajai Gazas pilsētai. Tas ir pirmais nāvējošais uzlidojums Gazas joslai kopš novembrī abu pušu noslēgtā pamiera, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Nogalinātais vīrietis identificēts kā 29 gadus vecs policists, paziņoja Gazas veselības ministrija. Tikmēr Izraēlas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka uzbrukums bijis vērsts pret 24 gadus vecu islāmistu kaujinieku Hitemu Ziadu Ibrahimu Mašalu, kurš saistīts ar neseno rakešu uzbrukumu Izraēlas kūrortpilsētai Elatai.

"Mašals darbojās dažādās salafītu džihādistu teroristu organizācijās un pēdējos gados bija nozīmīga teroristiska figūra, kas specializējas ieročos un sadarbojas ar visām teroristu organizācijām Gazas joslā", skaidrots Izraēlas paziņojumā.

Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu iepriekš brīdināja ar spēcīgu militāru atbildi raķešu apšaudēm no Gazas teritorijas.

Tikmēr Rietumkrastā autobusa pieturā otrdien kāds palestīnietis nodūris Izraēlas kolonistu. Upuris ir 20 gadus vecs vīrietis, kurš dzīvojis ebreju apmetnē Tūlkarmas pilsētā.

Pašu uzbrucēju sašāva un aizturēja Izraēlas robežpolicija. Ievainotais ir nogādāts slimnīca Izraēlas teritorijā.

Pēc incidenta sapulcējušies ebreju apmetņu iedzīvotāji sākuši ar akmeņiem apmētāt palestīniešu automašīnas, pastāstīja aģentūras AFP fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!