Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu komentējis, ka izraēlieši par uzvaru pār teroristu grupējumu "Hamās" ir gatavi cīnīties ar "nagiem", tādējādi noraidot ASV prezidenta Džo Baidena ceturtdienas brīdinājumu, ka Vašingtona varētu aizturēt ieroču piegādes valstij, ja tā uzsāks sauszemes ofensīvu Rafāhā, ziņo medijs "Sky News".

Premjerministrs video paziņojumā norādīja: "Ja mums būs jāstāv vieniem, mēs stāvēsim vieni".

"Ja vajadzēs, mēs cīnīsimies ar nagiem. Tomēr mums ir daudz vairāk par nagiem," uzsvēra līderis.

Neskatoties uz starptautiskās sabiedrības un sabiedroto spiedienu, Izraēla joprojām uzstāj, ka tā veiks sauszemes operāciju Rafāhā, kurā šobrīd no kara ir patvērušies vairāk nekā miljons palestīniešu. Tomēr Netanjahu nav skaidri komentējis plānotās operācijas detaļas.

Netanjahu cer, ka viņš un Baidens spēs pārvarēt domstarpības par karu Gazā, ASV televīzijas kanālam komentējis līderis. "Mēs bieži esam bijuši vienisprātis, bet mums ir bijušas arī domstarpības. Mēs esam spējuši tās pārvarēt," norādījis Netanjahu.

Jau ziņots, ka Baidens trešdien pirmo reizi paziņoja, ka viņš apturēs daļu amerikāņu ieroču sūtījumus Izraēlai, ja Netanjahu dos rīkojumu uzsākt militāro ofensīvu Rafāhā: "Es skaidri norādīju, ka, ja viņi ies iekšā Rafāhā, tas gan vēl nav noticis, bet tādā gadījumā es nepiegādāšu ieročus, kas vēsturiski ir izmantoti, lai risinātu Rafāhas problēmas," norādīja ASV līderis.

Izraēla ir veikusi vairākus nāvējošus gaisa triecienus Rafāhas teritorijā, brīdinot par plaša mēroga uzbrukumu pilsētai. Valsts ir oficiāli devusi rīkojumu aptuveni 100 000 Rafāhas austrumos dzīvojošajiem bēgt uz Gazas al Mavasi teritoriju, norāda medijs. Izraēlas pirmie triecieni pilsētai ir traucējuši humānās palīdzības plūsmai, radot jaunas bažas par humānās situācijas pasliktināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!