Foto: AFP/Scanpix

Trīs cilvēki ievainoti, kad kāds vīrietis svētdien atklājis uguni pa policistiem pie jaunā Itālijas premjerministra Enriko Letas biroja Romā. Incidents noticis laikā, kad premjers blakus esošajā prezidenta pilī nodevis zvērestu, vēsta televīzijas kanāls "Al Jazeera".

Uzbrukumā ir cietuši divi policisti un kāda garāmgājēja, ievainots arī pats uzbrucējs. Viens no policistiem ir sašauts kaklā un viņa veselības stāvoklis ir smags, informē amatpersonas.

Labi ģērbto vīrieti, kuru Itālijas mediji identificē kā 49 gadus vecu uzņēmēju Luidži Preiti, sagūstīja notikuma vietā, kur cilvēku pūlis gaidīja Letas ierašanos.

Tikmēr Itālijas iekšlietu ministrs Andželīno Alfano paziņoja, ka šaušana bija "bezdarbnieka pastrādāts traģisks krimināls žests". Vīrietis policijai atklājis, ka tā rīkojies, jo bijis "dusmīgs uz politiķiem", vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Incidenta dēļ policija evakuējusi cilvēkus no prezidenta pils apkārtnes, kur notika jaunā premjera inaugurācijas ceremonija.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Itālijā sestdien divus mēnešus pēc vēlēšanām panākta vienošanās par koalīcijas valdības izveidi mēreni kreisā politiķa, Demokrātiskās partijas (PD) vadītāja vietnieka Enriko Letas vadībā.

Koalīcijas valdībā ietilpst arī bijušā premjerministra Silvio Berluskoni labējā Tautas brīvības partija (PDL). Pats Berluskoni valdībā nebūs, taču vairākus vadošos amatus ieņems viņa partijas pārstāvji.

46 gadus Leta, kuram valdības veidošana tika uzticēta trešdien, kļūs par vienu no jaunākajiem valdības vadītājiem Eiropā.

Itālijas prezidents Džordžo Napolitāno pavēstīja, ka jaunajai valdībai būs abu parlamenta palātu atbalsts.

Leta jau norādījis, ka vēlas izveidot tādu valdību, kas vairāk rūpētos par itāļu vajadzībām un spētu izvairīties no bargajiem taupības pasākumiem.

Leta ārpus Itālijas ir diezgan maz zināms, lai gan kopš 1990.gadu beigām viņš trīs reizes ieņēmis ministra amatu. Savulaik viņš bijis arī Eiropas Parlamenta (EP) deputāts.

Itālija atrodas politiskajā krīzē jau kopš februāra nogalē aizvadītajām parlamenta vēlēšanām, kurā kreiso partiju koalīcija uzvarēja, taču nespēja izcīnīt vairākumu abās parlamenta palātās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!