Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Luksemburgas premjers Žans Klods Junkers svētdien publiskotā intervijā paudis pārliecību, ka kļūs par nākamo Eiropas Komisijas (EK) prezidentu, piebilstot, ka Eiropu nedrīkst šantažēt.

Intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag" Junkers norādīja, ka viņam ir plašs atbalsts Eiropas Savienības (ES) līderu vidū un pauda pārliecību, ka viņš varētu iesēsties EK prezidenta krēslā jau līdz jūlija vidum.

Vācu žurnāls "Der Spiegel" iepriekš ziņoja, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons piedraudējis, ka Lielbritānija izstāsies no ES, ja par EK prezidentu kļūs Junkers.

Kamerons esot sacījis Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, ka Junkera izvēle "destabilizēs viņa valdību tādā mērā, ka tā pasteidzinās referendumu par izstāšanos no ES", kas, visticamāk noslēgšoties ar tautas lēmumu no bloka aiziet.

Pret Junkera kandidatūru iebilst arī Zviedrija un Ungārija. Vairāki avoti ES stāsta, ka nepatiku pret viņu ES dalībvalstu līderu neformālā samita laikā pagājušo otrdien izteikuši arī Nīderlandes un Somijas premjeri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!