Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons nav piekritis pāvesta Franciska teiktajam, ka nedrīkst apsmiet citu cilvēku reliģiju, vēsta BBC.

Pāvests Francisks pēc islāmistu uzbrukumiem satīriskā franču žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai nosodīja nogalināšanu Dieva vārdā, tomēr uzstāja, ka pastāv robežas vārda brīvībai un ka citu cilvēku reliģiju nedrīkst apvainot vai izsmiet.

Kamerons uzsvēra, ka brīvā sabiedrībā tomēr ir tiesības apsmiet, tādējādi paužot savu viedokli. "Esmu kristietis. Ja kāds saka kaut ko aizvainojošu par Jēzu, tas man var būt aizskaroši, taču brīvā sabiedrībā man nav tiesību viņiem atriebties," savu viedokli televīzijas intervijā pauda Kamerons.

Jau vēstīts, ka notikumi, kas satricināja Franciju un pasauli, sākās ar bruņotu uzbrukumu satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai Parīzē par pravieša Muhameda karikatūru. Ar triecienšautenēm bruņoti vīrieši, kurus vēlāk identificēja kā brāļus Šerifu un Saīdu Kuaši, 7. janvāra uzbrukumā nošāva 12 cilvēkus, to skaitā divus policistus un aizbēga nolaupītā automašīnā.

11.janvārī Parīzē notika solidaritātes maršs, kurā pieminēja bojāgājušos. Parīzē gājienā piedalījās ap 1,5 miljonu cilvēku, bet visā Feancijā - vairāk nekā 3,7 miljoni. Parīzes gājienā piedalījās vairāk nekā 40 dažādu valstu politiskie līderi.

Dažas valstis nevēlējušās atbalstīt Muhameda karikatūras. Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu paziņoja, ka pravieša karikatūru atkārtota publicēšana ir "atklāta provokācija".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!