Foto: F64

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons trešdien atvainojās 1989.gadā futbola spēles laikā Šefīldas futbola stadionā 96 bojāgājušo ģimenēm par divkāršu netaisnību Lielbritānijas sporta lielākajā traģēdijā.

Futbola kluba "Liverpool" līdzjutēji ne tikai kļuva par organizatorisku kļūmju upuriem, bet policija viņus centās padarīt par vainīgajiem, parlamentā teica Kamerons. Viņš atzina, ka līdz šim nepublicēti dokumenti apliecina valsts toreizējo nespēju aizsargāt cilvēkus, kam sekoja cietušo un viņu ģimeņu bezpalīdzīga patiesības gaidīšana 23 gadus.

Neatkarīga komisija izmeklēšanā konstatēja, ka policija būtiski izmainīja 164 liecības, tostarp izdzēsa 116 negatīvas atsauces par policijas vadību, lai vainu noveltu uz futbola faniem.

Anglijas kausa izcīņas pusfinālā "Liverpool" un "Nottingham Forest" futbolistu spēlē līdzjutēju sastrēgumā 1989.gada 15.aprīlī nospieda 94 cilvēkus, vēlāk vēl divi nomira slimnīcā, bet nopietnas traumas guva vairāki simti skatītāju. Traģēdiju izraisīja fanu plūsmas neveiksmīga organizēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!