Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, ierodoties uz izšķirošo Eiropas Savienības (ES) samitu Briselē, ceturtdien paziņojis, ka viņš noraidīs jebkuru piedāvāto vienošanās variantu, ja tas neatbildīs viņa valsts interesēm.

"Es cīnos par Lielbritāniju. Ja mēs varam iegūt labu vienošanos, es pieņemšu šo vienošanos, taču es nepieņemšu vienošanos, kas nesniedz to, kas mums nepieciešams," žurnālistiem uzsvēra Kamerons. "Domāju, ir daudz svarīgāk to labot nekā darīt jebko steigā. Taču ar labu gribu un smagu darbu mēs varam iegūt Lielbritānijai labāku vienošanos," viņš piebilda.

Kamerons, kas izjūt arvien lielāku paša partijā esošo eiroskeptiķu un naidīgi noskaņotās labējās preses spiedienu, pieprasījis ES īstenot virkni reformu, lai pirms gaidāmā referenduma par Lielbritānijas turpmāko dalību blokā varētu iestāties par palikšanu ES.

Taču Austrumeiropas valstis joprojām iebilst pret Londonas prasībām dot tai tiesības ierobežot sociālos pabalstus viesstrādniekiem no citām ES dalībvalstīm, kamēr Francija iestājas pret iespējamajiem aizsardzības mehānismiem tām dalībvalstīm, kas nav pievienojušās eiro zonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!