Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanāda nosūtīs flotes kuģus uz Haiti piekrasti, lai iegūtu izlūkdatus, Karību jūras reģiona valstij turpinot ciest no vairākām sociālekonomiskām problēmām, kā arī gangsteru grupējumu radītās vardarbības, raksta "Al Jazeera".

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo šonedēļ paziņoja par šo lēmumu Bahamu salās notikušajā Karību jūras valstu līderu sanāksmē. Starp tēmām, kuras viņi apsprieda, bijs bandas, kas darbojas valstī, kā rezultātā saņemti ziņojumi par slepkavībām, nolaupīšanu un seksuālu vardarbību.

"Šobrīd Haiti saskaras ar nerimstošu bandu vardarbību, politisko satricinājumu un korupciju," sacīja Trudo. "Tagad ir īstais brīdis sanākt kopā, lai stātos pretī šīs situācijas nopietnībai."

Kanādas līderis neprecizēja, cik kuģu piedalīsies pasākumos un arī neatklāja misijas ilgumu.

Haiti valdība, tostarp premjerministrs Ariels Henrijs, iepriekš ir lūguši starptautiskās sabiedrības militāro palīdzību, lai palīdzētu ierobežot pieaugošo vardarbību. Taču daži haitieši ir bijuši skeptiski pret šiem aicinājumiem.

Haiti ir viena no nabadzīgākajām valstīm pasaulē. Aizvadīto gadu laikā sociālekonomisko situāciju šajā valstī pasliktinājušas dabas katastrofas, gangsteru grupējumu vardarbība, kā arī politiskā krīze, kuru saasināja 2021. gadā notikušais atentāts pret prezidentu Džovenelu Moizu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!