Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas karaliene Elizbete II neapmeklēs šogad Šrilankā plānoto Tautu Sadraudzības valstu līderu tikšanos, kurā karaliene ir piedalījusies vienmēr kopš 1973. gada, atsaucoties uz Bekingemas pils paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Novembrī plānotajā pasākumā karalieni pārstāvēs princis Čārlzs. Iemesls šim lēmumam ir karalienes cienījamais vecums un nepieciešamība ierobežot aizjūras ceļojumus, norāda BBC karaļnama korespondents Pīters Hants.

87 gadus vecā karaliene martā ar gastroenterīta simptomiem uz īsu brīdi nokļuva slimnīcā. Tomēr kāds karaļnamam tuvs avots raidsabiedrībai CNN norāda, ka gada nogalē plānotā pasākuma neapmeklēšanai nav medicīnisku iemeslu.

Elizabete II ir brīvprātīgās 54 valstu apvienības - Tautu Sadraudzības - vadītāja un kopš 1973. gada vienmēr ir apmeklējusi ik pa diviem gadiem notiekošo līderu sanāksmi. Pēdējā līderu tikšanās notika 2011. gadā Austrālijā.

Sadraudzības valstis, kuru lielākā daļa ir bijušās Lielbritānijas impērijas daļas, sanāksmēs apspriež iekšējos un globālos jautājumus. Organizācijas mērķis ir kopīgi strādāt attīstības un demokrātijas labā, teikts Tautu Sadraudzības interneta vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!