Kenijas drošības spēki nogalinājuši vairāk nekā 100 kaujiniekus no Somālijas islāmistu grupējuma "Al Shebab", kas vainojams 28 autobusa pasažieru noslepkavošanā sestdien.

"Al Shabaab", kas ir saistīts starptautisko teroristisko organizāciju "Al Qaeda", sestdienas rītā Kenijas ziemeļaustrumos netālu no robežas ar Somālijas apturēja autobusu un nogalināja visus pasažierus, kas atteicās vai nespēja nolasīt rindas no Korāna, ziņoja varasiestādes.

Somāliešu pasažieri pirms slaktiņa tika nošķirti no pārējiem. Pēc tam kaujinieki kājām aizbēga pāri Somālijas robežai.

Foto: Skaltiņš Kenijā

Kopumā autobusā bija aptuveni 60 pasažieri, tostarp Kenijas valdības amatpersonas, policisti, mediķi un skolotāji. Autobuss bija ceļā uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi.

"Mūsu drošības spēki reaģēja ātri. Viņi identificēja, sekoja un satrieca briesmīgā nozieguma pastrādātājus," paziņoja Kenijas prezidenta vietnieks.

Rezultātā nogalināti vairāk nekā 100 kaujinieki un iznīcinātas četras viņu nometnes.

No 2006.gada līdz 2011.gadam "Al Shabaab" grupējums kontrolēja lielāko daļu Somālijas dienvidu reģiona, līdz iejaucās Āfrikas miera uzturēšanas spēki.

Tomēr grupējuma kontrolē joprojām atrodas vairāki lauku apvidu centri.

"Al Shebab" 2013.gada septembrī sarīkoja uzbrukumu lielveikalam "Westgate" Kenijas galvaspilsētā Nairobi, nogalinot 67 cilvēkus. Kaujinieki uzbrukumu veica kā brīdinājumu Kenijai izvest savus spēkus no Somālijas dienvidiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!