Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Ukrainas galvaspilsētā izskanējuši brīdinājumi par iespējamiem Krievijas diversantu grupu un naidīgo specdienestu aģentu uzbrukumiem, lai destabilizētu situāciju Kijivā, vēsta aģentūra UNIAN.

“Nevar izslēgt draudus, ka pilsētas teritorijā mēģinās iekļūt ienaidnieka diversiju un izlūkošanas grupas, tiks piesaistīti Krievijas specdienestu aģenti un citi naidīgie elementi, lai destabilizētu situāciju galvaspilsētā,” pēc sēdes paziņojusi Kijivas pilsētas Aizsardzības padome.

Padome arī nolēmusi, ka drošības apsvērumu dēļ steidzami jāizvērtē jautājums par masu pasākumu rīkošanu Kijivā, sabiedriskā transporta darbības organizēšanu, sporta, kukltūras, izglītības, medicīnas un izklaides pasākumu norisi.

Visām drošības un militārajām iestādēm dots rīkojums pastiprinātu uzmanību pievērtst ļaužu pulcēšanās vietām un sekot drošības noteikumu ievērošanai publiskās vietās.

Visām atbildīgajām iestādēm jānodrošina iedzīvotāju piekļuve patvēruma vietām. Tāpat atbildīgajiem rūpigi jāmonitorē tīmekļa vide, lai nepieļautu ienaidnieka dezinformācijas izplatīšanos.

“Kijiviešus lūdzam saglabāt mieru. Bez panikas. Mēs pieņemam preventīvus mērus, lai Kijiva un iedzīvotāji būtu pienācīgi aizsargāti,” akcentē padome.

Šie paziņojumi izskan laikā, kad pēc pagājušajā nedēļā Maskavā notikušās terorakta, par kuru atbildību uzņēmās teroristu grupējums “Daesh”, Krievijas augstākās amatpersonas bez jebkādiem pierādījumiem notikušo saista ar Kijivu un Rietumiem.

Krievijas valdības pārstāvji arī draudēja atriebties par koncertzālē “Crocus City Hall” notikušo uzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!