Foto: AFP/Scanpix/LETA

Austrālija paātrinās centienus iegādāties tālāka darbības rādiusa raķetes, lai varētu neitralizēt pieaugošos draudus no Ķīnas, atsaucoties uz valsts aizsardzības politikas pārskatu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

110 lappušu garais ziņojums tiek raksturots kā lielākais Austrālijas aizsardzības pārkārtojums kopš Otrā pasaules kara. Dokumentā sacīts, ka "raķešu laikmetā" lielvalsts vairs nevar paļauties tikai uz ģeogrāfisko novietojumu. 

Aizsardzības stratēģiskais pārskats tiek publicēts laikā, kad reģionā pieaug militārā spriedze saistībā ar Ķīnas nostāju pret Taivānu, kuru tā ir vairākkārt solījusi nepieciešamības gadījumā ieņemt ar spēku. Ķīnas flote ir arī izveidojusi lielu klātbūtni Dienvidķīnas jūrā, uzdodot daļu no tās par savu teritoriju un tādējādi pārkāpjot starptautiskos likumus. 

"Ķīnas militāro kapacitāšu palielināšana tagad ir lielākā un vērienīgākā no visām valstīm kopš Otrā pasaules kara beigām. Šī palielināšana notiek bez caurskatāmības vai pārliecības par Ķīnas stratēģisko nodomu Indijas un Klusā okeāna reģionā," teikts ziņojumā. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!