Foto: AFP/Scanpix

Irākas drošības spēki ceturtdien sākuši "otro fāzi" kaujā par džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") rokās esošo Mosulas austrumu atgūšanu, paziņojis augsta ranga komandieris.

"Sākta operācijas Mosulas kreisās daļas atbrīvošanai, un mūsu spēki sākuši virzīties pretī Al Kudsas apkaimei," aģentūrai AFP pavēstīja ģenerālleitnants Abdulgani al Asadi, kurš pārstāv Pretterorisma dienestu.

"Mūsu spēki ir sadūrušies ar pretinieku un tur ir pretestība," viņš atklāja, piebilstot, ka uz priekšu sākuši virzīties arī spēki dienvidu un ziemeļu frontēs.

Irākas spēki uz ziemeļiem un dienvidiem no Mosulas līdz šim ir turējušies ārpus pilsētas, bet kaujās pašā Mosulā lielākoties piedalījušies Pretterorisma dienesta spēki.

Irākas premjerministrs Haiders al Abadi šonedēļ paziņoja, ka drošības spēkiem būs nepieciešami vēl trīs mēneši, lai sakautu "Islāma valsts" kaujiniekus Irākā.

Irākas spēki šobrīd ir iegājuši Mosulas austrumos, ieņemot tur vairākus pilsētas rajonus. Mosulas rietumi joprojām atrodas džihādistu rokās.

Desmitiem tūkstoši Irākas karavīru un kurdu spēku, kurus atbalsta ASV vadītā koalīcija un tās kara lidmašīnas, 17.oktobrī sāka ofensīvu Irākas otras lielākās pilsētas Mosulas atbrīvošanai.

Mosula "Daesh" kontrolē nonāca 2014. gada vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!