Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Totalitārās Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns apbalvots ar Krievijas medaļu “Uzvarai Tēvijas karā 75 gadi”, paziņojusi Krievijas vēstniecība Phenjanā. Medaļu Kima vietā, kura ilgā prombūtne no publiskās dzīves raisīja bažas par viņa veselības stāvokli, ieradies saņemt ārlietu ministrs Li Songvons.

Apbalvojums Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (KTDR) "armijas, partijas un tautas vadītājam" piešķirts par viņa "personīgo lielo ieguldījumu" kritušo un KTDR teritorijā apglabāto padomju karavīru piemiņas un memoriālu saglabāšanā, skaidro vēstniecība.

Piemiņas medaļas nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi to var saņemt, ja ir karojuši Sarkanās armijas vai flotes sastāvā vai partizānu vienībās Otrā pasaules kara laikā, skaidro portāls "Currenttime". Partizāns bija Kima Čenuna vectēvs, pirmais Ziemeļkorejas līderis Kims Irsens.

Kims Čenuns bija 9. maijā Maskavā plānotās militārā parādes uzaicināto viesu sarakstā. Netika gan ziņots, vai Kims ir piekritis apmeklēt pasākumu. Parāde Sarkanajā laukumā Uzvaras dienā 9. maijā gan nenotiks Covid-19. pandēmijas dēļ.

Pēdējās nedēļās medijos tiek spekulēts par Kima Čenuna veselības stāvokli, jo viņš trīs nedēļas nebija parādījies publikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!