Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka 2008. gada Krievijas un Gruzijas konfliktu lielā mērā sekmējiusi "draudošā" Ziemeļatlantijas alianses paplašināšanās, tajā skaitā uz Gruzijas rēķina, pirmdien informē raidsabiedrība BBC.

"Ja mēs 2008. gadā nobītos, tagad būtu cita ģeopolitiskā situācija, un vesela virkne ar valstīm, kuras centās mākslīgi ievilkt Ziemeļatlantijas aliansē, tagad jau būtu tās locekles," tikšanās laikā ar Dienvidu kara apgabala virsniekiem paziņoja Medvedevs.

Krievijas vēstnieks NATO Dmitrijs Rogozins, kurš arī piedalījās sanāksmē, norādījis, ka NATO 2008. gadā " pārrēķinājās". Ja Krievija nebūtu " adekvāti" reaģējusi, NATO dalībvalstis tagad būtu gan Gruzija, gan Ukraina.

Kā ziņots, 2008. gada augustā starp Krieviju un Gruziju izcēlās bruņots konflikts. Krievijas bruņotie spēki okupēja daļu Gruzijas teritorijas un bombardēja pilsētas. Apšaudēs un bombardēšanās gāja bojā vairāki simti cilvēku, vairāki desmiti tūkstoši bija spiesti bēgt no Dienvidosetijas pierobežas. Pēc konflikta Maskava atzina divu Gruzijas provinču - Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!