Foto: Publicitātes attēls

Krievijas cietumos atrodas aptuveni 100 nelikumīgi apcietināti Ukrainas pilsoņi, kuriem kārtējie Ziemassvētki bija jāpavada nebrīvē – Ukraina ar jaunu video aicina starptautisko sabiedrību saglabāt spiedienu pret Kremli, līdz visu politieslodzīto atbrīvošanai.

Starp aptuveni 100 Krievijā apcietinātajiem vairums ir Krimas tatāru, kuri Krievijas cietumā nokļuvuši pēc tam, kad Krievija 2014. gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Tāpat Ukrainas pilsoņi joprojām atrodas gūstā ar Krievijas atbalstu Ukrainas austrumos nelikumīgi izveidotajās Doņeckas un Luhanskas "republikās".

Daļai ukraiņu ir paveicies tikt atbrīvotiem gūstekņu apmaiņas darījumu ietvaros, piemēram, 2019. gada septembrī tā tika atbrīvoti 24 ukraiņu Jūrnieki un slavenākais Ukrainas politieslodzītais Oļegs Sencovs.

Decembra izskaņā notika cilvēku apmaiņa starp Kijevu un Doņeckas prokrieviskajiem kaujiniekiem.

Lai pievērstu uzmanību tiem, kas joprojām ir šķirti no savām ģimenēm, radīta kampaņa un uzsaukums starptautiskajai sabiedrībai saglabāt spiedienu uz Kremli līdz visu Ukrainas politieslodzīto un Kijevas nekontrolētajās valsts teritorijās nebrīvē turēto atbrīvošanai, informē Ukrainas vēstniecība Latvijā.

"Progresīvā un brīvā sabiedrībā nav vietas politiskām represijām. Kopā mēs to panāksim!" teikts paziņojumā.

Kampaņas "#LetMyPeopleGo" ietvaros radīts jauns video uzsaukums ar atbrīvoto ukraiņu piedalīšanos. Vairāk par ukraiņu ieslodzītajiem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!