Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas spēkiem turpinot aizstāvēt Doneckas apgabala Bahmutas pilsētu, temperatūras paaugstināšanās tagad rada dubļainas zemes apstākļus, kuri ierobežo apvidus kustību, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona norāda, ka sarežģīta apvidus kustība parasti priekšrocības dod tai armijai, kura aizstāvas.

Zemes temperatūra dienā ir paaugstinājusies un šobrīd galvenokārt ir virs sasalšanas atzīmes. Zemes sasalšana naktī un atkusnis dienā, iespējams, saglabāsies līdz nākamajai nedēļai. Prognozes, ka atlikušajā ziemas un pavasara daļā gaidāmi siltāki laikapstākļi nekā ierastie vidējie rādītāji, vēl vairāk samazinās apvidus kustību, raksta Lielbritānijas ministrija.

Visai pārliecinoši iespējams paredzēt, ka līdz marta beigām pēc galīgā atkušņa apvidus kustība būs vissarežģītākā. Tas radīs papildu izaicinājumus operācijām uz zemes un apgrūtinās smagāku bruņoto transportlīdzekļu pārvietošanos bezceļa apstākļos, jo īpaši pa zemi Bahmutas sektorā, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!