Lielbritānijā nogalinātās Alisas Dmitrijevas vecmāmiņa vērsusies pie britu sabiedrības, aicinot iedzīvotājus palīdzēt policijai slepkavības izmeklēšanā.

Meitenes vecmāmiņa britu žurnālistiem pavēstīja, ka ģimene ir dziļi satriekta par Alisas nāvi, taču tuviniekus arī satrauc, ka viņas nāves apstākļus pagaidām nav izdevies noskaidrot.

"Mūsu ģimene ir dziļi satriekta un dziļās sērās. Tas, kādā veidā Alisa mums ir atņemta, ir salauzis mūsu sirdis," sacīja meitenes vecmāmiņa.

"Lūdzu palīdziet mums noskaidrot, kas notika ar Alisu un kurš ir atbildīgs par viņas slepkavību," viņa sacīja.

Britu policisti saņēmuši vairāk nekā 70 zvanus ar informāciju par nogalināto Latvijas valstspiederīgo Alisu Dmitrijevu, kuras līķis atrasts Lielbritānijas karaliskās ģimenes lauku īpašumā.

Policisti pavēstīja, ka viņi ir ļoti apmierināti ar iedzīvotāju atsaucību.

Kā ziņots, Jaungada dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā atrasts jaunas sievietes līķis, kas identificēts kā augustā pazudusī Latvijas valstspiederīgā.

17 gadus vecā Alisa Dmitrijeva pazuda augusta beigās, bet Dmitrijevas ģimene, kas dzīvo nepilnus 20 kilometrus attālajā Visbīčas pilsētā, policijā par meitenes pazušanu ziņoja 6.septembrī.

Alisa pēdējo reizi dzīva redzēta 31.augustā neilgi pēc pusnakts Kingslinnas pilsētā, kur viņa iekāpusi pie diviem vīriešiem zaļā "Lexus GS300" markas automašīnā.

Kingslinna atrodas aptuveni 16 kilometru attālumā no Sendringhemas īpašuma, kurā atrasts viņas līķis vēlīnā sadalīšanās stadijā.

Britu policija noskaidrojusi to divu vīriešu personības, kas atradās automašīnā "Lexus GS300", kurā Alisa iekāpa.

Abi vīrieši esot bijuši pazīstami ar meiteni. Policistiem viņi apgalvoja, ka viņi izlaiduši meiteni Visbīčā, taču videonovērošanas kamerās tas nav fiksēts.

Norfolkas miertiesa 10.janvārī sāka oficiālu izmeklēšanu par Dmitrijevas nāves apstākļiem.

Norfolkas miertiesas kriminālizmeklētājs Viljams Ārmstrongs pavēstīja, ka Dmitrijevas nāves apstākļu noskaidrošanai nepieciešams veikt papildu tiesu medicīnas ekspertīzes pārbaudes.

Pēc sākotnējām pārbaudēm patologanatoms Nets Kerijs savā slēdzienā pavēstījis, ka nāves iemeslu pagaidām nav izdevies noskaidrot.

Tomēr policija Dmitrijevas nāvi uzskata par slepkavību.

Tiesu medicīnas eksperti noteikuši, ka Alisa dzīvību zaudējusi, vēlākais, 6.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!