Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija pusotra gada laikā ir pazaudējusi vairāk nekā 700 klēpjdatoru un personālo datoru, liecina trešdien publicēti dati.

Laika posmā no parlamenta vēlēšanām 2015. gada maijā līdz 2016. gada oktobrim ir pazaudēti pavisam 759 klēpjdatori un personālie datori, bet vēl 32 tika nozagti, teikts ziņu aģentūras "Press Association" publicētajos datos.

Aizsardzības ministrija šajā laika posmā arī pazaudējusi 328 kompaktdiskus (CD), digitālos videodiskus (DVD) un universālās virknes kopnes (USB).

"Press Association" bija pieprasījusi šos datus saskaņā ar Informācijas brīvības likumu.

Aizsardzības ministrija ir sākusi izmeklēšanu, bet paziņoja, ka iespējamas uzskaites kļūdas dēļ šie skaitļi var ievērojami samazināties.

Kopš 2015. gada maija ir pazaudēti vai nozagti vismaz 1000 britu valdības datori un USB.

Darba un pensiju ministrija informēja, ka tā līdz augustam pazaudējusi 42 datorus un 8 USB, galvenokārt ielaušanās zādzību vai lietotāju ceļošanas laikā.

Finanšu ministrija ir ziņojusi par astoņiem pazudušiem klēpjdatoriem, no kuriem gan viens tika atrasts, un vienu pazudušu atmiņas karti.

Pirms nepilniem sešiem mēnešiem izveidotā Uzņēmējdarbības, enerģētikas un rūpniecības stratēģijas ministrija ir paziņojusi, ka tai kopš jūlija pazuduši vai nozagti seši klēpjdatori.

Citas valdības ministrijas ir ziņojušas par vēl 49 pazudušiem klēpjdatoriem.

Daudzas ministrijas, tostarp Tieslietu ministrija un Veselības ministrija, gan ir atteikušās izpaust šādus datus, apgalvojot, ka tie var būt noderīgi noziedzniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!