Foto: LETA

54 gadus vecais Covid-19 inficētais Dominiks Armalis, kurš ceturtdien, izkāpjot pa logu, aizbēga no slimnīcas Kauņā, bet vēlāk tajā pašā dienā tika aizturēts, svētdien atkal patvaļīgi pametis ārstniecības iestādi, vēsta portāls "Delfi.lt".

Pēc pāris stundām Armalis gan atgriezies slimnīcā.

Policija un infektoloģijas speciālist skaidro, vai prombūtnes laikā viņam bijuši kontakti ar citiem cilvēkiem.

Pēc pirmās bēgšanas, kas notika ceturtdien, vīrietis ievietots palātā ar no ārpuses slēdzamām durvīm un noņemtiem logu rokturiem. Tomēr svētdien pēc brokastīm konstatēts, ka kungam izdevies atvērt logu un atstāt slimnīcu.

Pēc šī incidenta policija norīkojusi dežūras slimnīcas teritorijā.

Ziņots, ka 54 gadus vecais Dominiks Armalis 23. jūlijā, izkāpjot pa logu no pirmā stāva palātas, ceturtdien patvaļīgi pameta slimnīcu Kauņā.

Vīrietis 21. jūlijā Kauņā ievests no citas slimnīcas, bet, tā kā saslimšanas simptomi viņam nebija, kungu paredzēts pārvest uz slimnīcu, kur uzturas pacienti ar Covid-19 vieglā formā, bet kuriem nav kur pašizolēties.

"Kamēr tika gatavoti dokumenti pārvešanai, viņš aizbēga," norāda slimnīcas pārstāvis Sauļus Tvirbuts.

Policija lūdz ziņot visus, kuriem ir informācija par vīrieša atrašanās vietu. Savukārt ļaudīm, kas kontaktējušies ar inficēto, ieteikts sazināties ar Nacionālo sabiedrības veselības centru.

Saskaņā ar pašreizējo informāciju Armalis no 17. līdz 20. jūlijam dzīvojis uz Paljamano ielas Kauņā. Uz slimnīcu viņš gan nogādāts no citas ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!