Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko veicis izmaiņas Valsts drošības padomes, Aizsardzības ministrijas un armijas Ģenerālštāba vadībā, liecina aģentūras "Belta" informācija.

Par Valsts drošības padomes ģenerālsekretāru ar prezidenta rīkojumu pirmdien iecelts līdzšinējais aizsardzības ministrs ģenerālleitnants Andrejs Ravkovs.

Par jauno aizsardzības ministru nozīmēts ģenerālmajors Viktors Hreņins, kurš līdz šim komandēja Rietumu operatīvās pavēlniecības karavīrus. Savukārt Ģenerālštāba vadītāja amatā iecelts līdzšinējais vadītāja vietnieks ģenerālmajors Aleksandrs Volfovičs.

Kandidatūras visiem šiem amatiem izvērtētas vairākus mēnešus, apgalvo Lukašenko.

"Redzu, ka visi ļaudis ir sagatavoti, lojāli Baltkrievijai, Baltkrieviju mīloši. Ļaudis, kuri nevar iedomāties savu dzīvi bez šī zemes gabala. Domāju, mums ir kopīgi mērķi. Mūs gaida kopīgi uzdevumi un mums būs tie jārisina," teicis Lukašenko.

Kadru pārmaiņas aizsardzības struktūrās notiek laikā, kad Krievija un Baltkrievija nav spējušas vienoties par Krievijas energoresursu piegāžu cenām un ciešāku sadarbību. Eksperti uzskata, ka Maskava izdara spiedienu uz Minsku, lai panāktu abu valstu dziļāku integrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!