Foto: AP/Scanpix/LETA

Militāro mācību laikā Baltkrievijā 12. novembrī gājuši bojā divi Krievijas spēku desantnieki, vēsta portāls "Currenttime". Sākotnēji par karavīru bojāeju ziņoja bijušo Baltkrievijas drošībnieku organizācija BYPOL, kas nodarbojas ar Aleksandra Lukašenko režīma noziegumu atmaskošanu, bet vēlāk šo informāciju apstiprināja arī Krievijas Aizsardzības ministrija.

Krievijas ministrijā aģentūrai "Interfax" atklāja, ka karavīri gājuši bojā pie Grodņas, kad desantēšanās laikā pēkšņas vēja brāzmas dēļ kopā sapinušies viņu izpletņi. Abi cietušie nogādāti uz slimnīcu, tomēr no gūtajām traumām miruši.

Jau vēstīts, ka Krievija piektdien paziņoja par savu desantnieku piedalīšanos militārajās mācībās Baltkrievijā – netālu no Polijas un Lietuvas robežām.

Minska paskaidroja, ka mācības ir Apvienotās valsts reaģēšanas spēku pārbaude saistībā ar "militāro darbību pieaugumu" pie Baltkrievijas robežas.

Baltkrievijas aizsardzības ministrs Viktors Hreņins arī paziņoja, ka vajadzības gadījumā Minska ir gatava iesaistīt Krieviju drošības garantēšanai Baltkrievijā.

Kopš vasaras Baltkrievijas kaimiņvalstis Polija, Lietuva un Latvija piedzīvo, kā uzskata ES, Baltkrievijas varasiestāžu organizētu Tuvo Austrumu migrantu pieplūdumu, taču pirmdien, 8. novembrī, pirmo reizi fiksēts masveida tūkstošiem migrantu iekļūšanas mēģinājums Polijā, kas situāciju ievērojami saasināja.

Polija saistībā ar krīzes saasināšanos robežu apsargājošo karavīru skaiti ir palielinājusi līdz 15 tūkstošiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!