Foto: EPA/Scanpix/LETA

Laikā, kad Baltkrievijā nerimst masveida tautas protesti un ilgstošas demonstrācijas turpinās Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Habarovskā, Maskavas mērija iepērk 100 jaunas aizturēto pārvadāšanai paredzētas automašīnas jeb autozakus.

Kā raksta portāls "Meduza", dokuments par autozaku iepirkumu 491 miljona rubļu (5,39 miljoni eiro) apmērā publicēts oficiālajā valsts iepirkumu vietnē.

Dokuments liecina, ka plānots iepirkt 35 autozakus ar 20 aizturēto vietām katrā, tikpat automašīnas 15 aizturētajiem un vēl 30 transportlīdzekļus sešu aizturēto pārvadāšanai.

Turklāt automašīnām ar 20 aizturēto vietām jābūt vietai vēl septiņiem policistiem, 15 vietīgajā autozakā – 12 likumsargiem, bet sešvietīgajā – septiņiem policistiem.

Visiem autozakiem jābūt aprīkotiem ar videoreģistratoriem un iekšējām kamerām pasažieru novēršanai. Automašīnas konkursa uzvarētājam jāpiegādā līdz 2020. gada beigām.

Saskaņā ar pieejamajiem datiem 2019. gada augustā Maskavā bija 185 autozaki. Nav zināms, vai jaunās automašīnas papildinās esošo parku, vai aizvietos nolietotās automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!