Foto: AFP/Scanpix/LETA
Sieviete, kura bijusi viena no Mātes Terēzes kongregācijas Žēlsirdības misionārēm Austrumindijas štatā, Džhārkhandā, uz aizdomu pamata tikusi arestēta par 14 nedēļas veca mazuļa pārdošanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Divas citas kongregācijas biroja darbinieces arī aizturētas un tiek pratinātas par citām nelikumīgām darbībām.

Policija iesaistījusies, tiklīdz štata Bērnu labklājības komiteja reģistrējusi sūdzību.

Kongregācijas centrs joprojām nav sniedzis atbildi uz BBC aicinājumu komentēt notikušo.

"Mēs esam noskaidrojuši, ka arī daži citi mazuļi no centra tikuši nelegāli tirgoti," policijas pārstāvis apstiprināja BBC, "mēs esam ieguvuši šo mazuļu māšu vārdus un turpināsim izmeklēšanu."

Savukārt ziņu aģentūra AFP norāda, ka pārdotie mazuļi piedzimuši neprecētām sievietēm, par kurām rūpējušies Žēlsirdības misionāri.

Sievietei, kura no institūta pārdevusi 14 nedēļas veco puisīti, varētu piemērot piecu gadu cietumsodu.

Policija apliecinājusi, ka mazulis ticis notirgots kādai ģimenei Utarpradēšas štatā par 1700 dolāriem.

Turpinoties izmeklēšanai, aizturētajām sievietēm varētu piemērot jaunas apsūdzības, AFP pastāstījis Ranči vecākais policijas virsnieks Anēšs Gupta.

"Sievietes ir atzinušās vēl četros līdzīgos gadījumos, kurus mēs procesa gaitā pārbaudām. Ģimenes, kuras nopirka mazuļus, arī ir zem mūsu radara un saskarsies ar atbildes reakciju," atzina Gupta. Arī slimnīcas, kurās bērni tika nodoti, tiks pārbaudītas, norādīja policija.

Nobela prēmijas laureāte Māte Terēze, kura nomira 1997. gadā, 1950. gadā pēc Vatikāna atļaujas dibināja Žēlastības ordeni. Savu prēmiju Terēze ziedoja savas kustības patversmēm, kā arī atteicās no Nobela prēmijas laureātu svinīgā mielasta, vēloties, lai tam paredzētie līdzekļi nonāk pie viņas aprūpējamiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!