Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien paziņojusi, ka nodrošinās valsts pilnīgu izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), neskatoties uz tiesas lēmumu, ka šāds solis jāapstiprina britu parlamentam.

Komentārā laikrakstā "Sunday Telegraph" Meja lika saprast, ka pretosies mēģinājumiem piespiest viņu mainīt pieeju izstāšanās procesam.

"Tauta izdarīja izvēli un izdarīja to pārliecinoši. Valdības atbildība ir paveikt darbu un pilnībā izpildīt tās instrukcijas," viņa rakstīja.

Premjerministre arī uzsvēra, ka valdības sarunu stratēģijas atklāšana vājinātu britu sarunu pozīciju, un ar 23. jūnija referendumu neapmierinātajiem parlamenta deputātiem ir "tautas nolemtais".

Jau vēstīts, ka Londonas Augstā tiesa ceturtdien nolēma, ka parlamentam, nevis valdībai jāapstiprina lēmums par izstāšanās sākšanu no ES. Meja solījusi tiesas lēmumu pārsūdzēt.

Meja atklājusi, ka grib Lisabonas līguma 50. pantu iedarbināt līdz nākamā gada marta beigām, sākot divus gadus ilgu izstāšanās procesu, tomēr tiesas balsojums šo grafiku var aizkavēt.

Gaidāms, ka likumdevēji pieprasīs vairāk informācijas un lielāku teikšanu par valdības sarunu stratēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!