Naktī uz svētdienu Grieķijā, Lesbas salā, notikušas plašas sadursmes starp bēgļiem un policiju, vēsta AFP.

Tiek norādīts, ka sadursmēs Lesbas salā policija izmantojusi asaru gāzi pret tūkstošiem migrantu, kas centušies pārvarēt barjeras un nokļūt uz kuģa klāja, kas pārved bēgļus uz Atēnām.

Šajās dienās simtiem bēgļu un migrantu protestējuši pret vilcināšanos ar reģistrācijas procesu, kas bremzē viņu pārvietošanos uz citām Eiropas valstīm.

Migranti pie galvenā bēgļu centra kliedza saukli "Patvērumu, patvērumu!", bet daži metuši akmeņus uz policistiem.

AFP norāda, ka vairākas grieķu salas izmisīgi cenšas tikt galā ar tūkstošiem cilvēku, kas ar piepūšamajām laivām ierodas no Turcijas. Lielākā daļa no tiem ir bēgļi, kas glābjas no kara Sīrijā.

Pēdējās dienās vairākās salās fiksētas sadursmes starp policiju un dažādu nacionalitāšu migrantiem.

Grieķijā šogad ieradušies vairāk nekā 230 000 bēgļu, no kuriem lielākā daļa tiecas turpināt ceļu uz tādām Eiropas Savienības valstīm kā Vācija un Zviedrija.

Vēstīts, ka fotogrāfijas ar jūras krastā Turcijā izskaloto nedzīvo bērna ķermeni strauji izplatījās sociālajos tīklos un medijos, saasinot diskusiju par Eiropu skārušo migrantu krīzi.

Mēģinot pa jūru sasniegt Eiropu, šogad bojā ir gājuši tūkstošiem migrantu no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem. Saskaņā ar ANO datiem šogad Vidusjūru jau šķērsojuši vairāk nekā 350 000 migrantu, 2600 šai ceļā gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!