Foto: Reuters/Scanpix
Eiropa šobrīd piedzīvo lielāko migrantu pieplūdumu pēdējās desmitgadēs, ko lielā mērā veicinājuši kari un nestabilitāte Tuvajos Austrumos.

Viens no maršrutiem, pa kuru kara plosītās Sīrijas un citu reģiona valstu iedzīvotāji ierodas Eiropas Savienībā (ES), ir no Turcijas piekrastes gumijas laivās pārpeldēt uz netālajām Grieķijas salām. Fotoreportāžā redzama migrantu ierašanās Grieķijas Kosas salā.

Par šī ceļa bīstamību atgādina trešdienas incidents, kad pie Turcijas krastiem, nogrimstot divām laivām, ceļā uz Kosu noslīkuši vismaz deviņi sīrieši.

Pēc nonākšanas Grieķijā migranti cauri Balkānu valstīm Maķedonijai un Serbijai dodas uz Ungāriju, kur varasiestādes uz robežas sākušas būvēt žogu. Vairumam migrantu nav nodoma lūgt patvērumu un palikt Ungārijā, bet gan doties tālāk uz turīgāko Vāciju un Austriju.

Simtiem cilvēku, pārsvarā Tuvo Austrumu bēgļi, trešdien turpina pulcēties pie centrālās stacijas Budapeštā, kur policija otrdien bloķēja ieeju stacijā, kad migrantu pūļi centās iekļūt vilcienos uz Austriju.

Pagājušajā nedēļā vien Grieķijā ieradušies 23 000 migrantu, kas ir 50% pieaugums, salīdzinot ar nedēļu pirms tam, liecina ES robežkontroles aģentūras "Frontex" dati.

Aizvadītajā naktī Grieķijas kontinentālo daļu sasnieguši divi kuģi ar 4200 migrantiem no Grieķijas Lesbas salas, ziņo raidsabiedrība BBC. Kopumā šogad Grieķijā ieradušies vairāk nekā 160 000 migrantu.

Grieķijas valdība ir paziņojusi, ka tai nepietiek līdzekļu, lai parūpētos par lielo migrantu daudzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!