Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) plānos nav sankciju vēršana pret Krieviju, reaģējot uz tās iesaistīšanos Sīrijas konfliktā, pirms šonedēļ gaidāmā bloka samita pirmdien paziņoja ES augstākā pārstāve ārlietās Federika Mogerīni.

"Nē, mēs sankcijas vispār neesam apsprieduši, un nav nevienas dalībvalsts, kas prasītu papildus darbu pie sankcijām," pēc ES dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmes pavēstīja Mogerīni.

ES līderi no ieceres vērst pret Krieviju jaunas sankcijas, tādējādi reaģējot uz asiņaino karadarbību Alepo, atkāpās jau savā iepriekšējā samitā oktobrī, jo starp dalībvalstīm pastāvēja dziļas domstarpības par to, cik stingri vajadzētu izturēties pret Maskavu.

Taču Krievijas atbalstītajiem Sīrijas valdības spēkiem pārņemot arvien jaunus Alepo rajonus, kas joprojām atradās nemiernieku kontrolē, ES nedēļas nogalē brīdināja, ka var gaidīt to sīriešu personu un organizāciju saraksta papildināšanu, pret kurām jau vērsti ceļošanas ierobežojumi un līdzekļu iesaldēšana.

Bija mājieni, ka ES ceturtdien gaidāmajā samitā varētu vērsties arī pret Krieviju, īpaši pēc Itālijas premjerministra Mateo Renci demisijas, jo viņš bija viens no aktīvākajiem sankciju pretiniekiem.

Tomēr Mogerīnī uzsvēra, ka dalībvalstis Sīrijas jautājumā saglabājušas vienotību.

Tajā pašā laikā sagaidāms, ka ceturtdien uz vēl sešiem mēnešiem tiks pagarinātas ES ekonomiskās sankcijas, kas pret Krieviju tika ieviestas, reaģējot uz tās agresiju pret Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!