Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs paziņojis, ka nedēļas nogalē atgriezīsies Krievijā, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Par saviem plāniem Navaļnijs paziņojis mikroblogošanas vietnē "Twitter". Dzimtenē opozicionārs atgriezīšoties svētdien - 17. janvārī.

Politiķis uz Vāciju tika izvests pēc tam, kad tika saindēts ar kaujas vielu "Novičok".

Navaļnijam palika slikti 20. augustā lidmašīnā no Tomskas uz Maskavu. Viņš tika hospitalizēts ar saindēšanās pazīmēm un pēc sākotnēja aizlieguma pāris dienas vēlāk tika aizvests uz slimnīcu Berlīnē, kur arī tika gūti pirmie apstiprinājumi, ka politiķis saindēts ar "Novičok" grupas nervu aģentu.

2. septembrī, Vācijas valdība apstiprināja, ka opozicionārs saindēts ar "Novičok" grupas kaujas vielu.

7. septembrī mediķi paziņoja, ka Navaļnijs pamodies no komas, bet 14. septembrī informēja, ka politiķa stāvoklis turpina uzlaboties un viņš uz īsu brīdi jau spēj atstāt gultu. 15. septembrī Navaļnija "Instagram" kontā tika publicēts pirmais foto kopš saindēšanas. 22. septembra vakarā viņš no slimnīcas izrakstīts.

Ziņots, ka pētnieciskā grupa "Bellingcat" kopā ar medijiem "The Insider", "Der Spiegel" un CNN publicēja pētījumu, kurā norāda, ka Navaļniju ar "Novičok" saindējuši FDD darbinieki.

Īpaša FDD komanda Navaļniju izsekojusi jau kopš 2017. gada, kad opozicionārs paziņoja par ambīcijām pretendēt uz valsts prezidenta krēslu. Izlūkdienesta darbinieki sekojuši Navaļnijam braucienos uz Krievijas reģioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!