Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vardarbībā un laupīšanās Venecuēlā pēdējās dienās gājuši bojā vismaz 43 cilvēki, otrdien paziņojis ANO Cilvēktiesību birojs.

Demonstrācijās laikā no 22.janvāra līdz 25.janvārim valdībai lojālie drošības spēki un bruņoti grupējumi, kas atbalsta prezidenta Nikolasa Maduro kabinetu, nošāvuši vismaz 26 cilvēkus. Miris arī viens drošības spēku darbinieks, liecina ANO Cilvēktiesību biroja rīcībā esošā informācija.

Veicot reidus mājokļos, drošības spēki nošāvuši vēl piecus cilvēkus, un neidentificēti uzbrucēji nogalinājuši 11 cilvēkus laupīšanās, kas notikušas protestu laikā.

ANO Cilvēktiesību birojs vēsta, ka no 21.janvāra līdz 26.janvārim aizturēti vismaz 850 protestētāji, tostarp 77 bērni.

Jau ziņots, ka Venecuēlas opozīcijas līderis, Nacionālās sapulces (parlamenta) spīkers Huans Gvaido pasludinājis sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju un aicinājis tautu uz protestiem, lai pārliecinātu armiju vērsties pret prezidentu Nikolasu Maduro un piespiestu viņu sarīkot jaunas vēlēšanas.

Maduro tomēr negrasās atteikties no varas un uzstāj, ka ir demokrātiski ievēlēts uz otru prezidentūras termiņu. Venecuēlas armijas vadība ir paziņojusi, ka atbalsta Maduro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!