Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kremlis ir iepazinies ar "pārtverto Varšavas-Berlīnes sarunu", bet novērtēt tā autentiskumu ir specdienestu lieta, paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Protams, mums bija iespēja iepazīties no plašsaziņas līdzekļu materiāliem. Laikam jau ne mums spriest par šī ieraksta lietderību un vērtību, tas drīzāk ir speciālo dienestu darbs, ko viņi arī dara," Peskova atbildi žurnālistiem preses konferencē citē aģentūra TASS.

Uz jautājumu, vai Kremlis tic ieraksta autentiskumam, vai to apšauba, Peskovs neatbildēja. "Tas joprojām ir specdienestu darbs, runa ir par īpašu materiālu, un novērtēt to var un ir pienākums tikai speciālajiem dienestiem," precizēja Peskovs.

Peskovs arī apstiprināja, ka tuvākajās dienās gaidāma Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās.

Jau ziņojām, ka, 3. septembrī, tiekoties ar Krievijas premjerministru Mihailu Mišustinu, Lukašenko paziņoja, ka Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšana ar kaujas vielu "Novičok" ir "falsifikācija" ar mērķi novērst Krievijas uzmanību no notikumiem Baltkrievijā. Prezidents to pamatoja ar "pārtvertu sarunu starp Varšavu un Berlīni".

Nākamajā dienā tika publicēts minētās sarunas ieraksts, kas izsmiets sociālajos medijos. Tajā dzirdama saruna starp kādu Niku Berlīnē un Maiku Varšavā.

Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm tika hospitalizēts 20. augustā. 22. augustā komā esošais politiķis tika nogādāts uz "Charite" slimnīcu Berlīnē. 24. augustā slimnīcas ārsti apstiprināja, ka politiķis ir saindēts ar holinesterāzes inhibitoriem, kas ir "Novičok" tipa vielu sastāvā. Savukārt trešdien, 2. septembrī, Vācijas valdība apstiprināja, ka opozicionārs saindēts ar "Novičok" grupas kaujas vielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!