Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijusī pretendente uz Republikāņu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām novembrī Nikija Heilija trešdien paziņoja, ka viņa šajās vēlēšanās balsos par Donaldu Trampu.

Bijusī Dienvidkarolīnas štata gubernatore Heilija martā paziņoja par savas priekšvēlēšanu kampaņas izbeigšanu, bet līdz šim nebija norādījusi, vai viņa vēlēšanās atbalstīs Trampu.

52 gadus vecā Heilija republikāņu priekšvēlēšanās bija vienīgā vēl atlikusī vērā ņemamā Trampa sāncense, kuru atbalstīja ievērojams republikāņu kontingents, kas atteicās atbalstīt Trampu.

"Es par savu prioritāti uzskatu prezidentu, kuram būs mūsu sabiedroto atbalsts un kurš liks mūsu ienaidniekiem atbildēt, kurš nodrošinās robežu; prezidentu, kurš atbalstīs kapitālismu un brīvību, prezidentu, kurš saprot, ka mums vajag mazāku parādu, nevis lielāku parādu," sacīja Heilija.

"Tramps nav bijis perfekts šajās politikas jomās. Es to daudzreiz esmu likusi saprast. Tomēr Baidens ir bijis katastrofa. Tāpēc es balsošu par Trampu," rezumēja Heilija.

Heilijas neatlaidība, turpinot priekšvēlēšanu kampaņu ilgi pēc tam, kad viņa bija zaudējusi jebkādas cerības tajā uzvarēt, bija pamudinājusi ASV medijus nodēvēt viņas kampaņu par "zombija kampaņu".

77 gadus vecajam Trampam Heilijas paustais atbalsts dos lielu labumu pirms Republikāņu partijas konventa jūlijā, kurā ir gaidāma viņa nominēšana par prezidenta vēlēšanu kandidātu.

Tramps vēl nav izvēlējies viceprezidenta kandidātu, bet viņš šomēnes norādīja, ka neapsver iespēju izraudzīties šim amatam Heiliju.

Priekšvēlēšanu laikā izpaudās Trampa galvenais trūkums – nespēja nodrošināt sev atbalstu mēreno, neatkarīgo un izglītoto vēlētāju vidū. Heilija trešdien aicināja Trampu izturēties jauki pret milljoniem viņas atbalstītāju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!