Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievu okupanti pašlaik ir koncentrējuši lielākos spēkus pie Doneckas apgabala Soledaras pilsētas, mēģinot to ieņemt, pirmdien savā videouzrunā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Es šodien sarīkoju armijas virspavēlnieka mītnes kārtējo sēdi. Galvenā uzmanība ir pievērsta situācijai Doneckas un Luhanskas apgabalos - tieši tajos virzienos, kas pašlaik ir viskarstākie. Bahmuta un Soledara, Kreminna un Svatove, kopējās perspektīvas Donbasā tuvākajām nedēļām. Kauja par Donbasu turpinās. Lai gan okupanti pašlaik ir koncentrējuši savus lielākos pūliņus uz Soledaru, šīs smagās un ilgās kaujas rezultāts tomēr būs visa mūsu Donbasa atbrīvošana," sacīja Zelenskis.

Viņš pateicās "visiem mūsu karavīriem, kas aizstāv mūsu Bahmutu un izrāda maksimālu izturību", un "visiem karavīriem Soledarā, kas iztur jaunus un vēl smagākus okupantu uzbrukumus".

"Tas ir ārkārtīgi smagi - tur gandrīz nav palikušas veselas sienas (..) Pateicoties mūsu karavīru izturībai tur, Soledarā, mēs ieguvām Ukrainai papildu laiku un papildu spēkus. Bet ko Krievija tur gribēja iegūt? Pilnīgi viss ir sagrauts, dzīvības tikpat kā nav palicis. Tūkstošiem viņu cilvēku ir zaudēti: visa zeme pie Soledaras ir ar okupantu līķiem un triecienu rētām. Lūk, tā arī izskatās neprāts," sacīja Zelenskis.

Krievijas raķešu triecienā Kramatorskai nogalināti divi cilvēki

Krievijas karaspēks pirmdien ar raķetēm apšaudīja Doneckas apgabala Kramatorskas pilsētu, nogalinot divus cilvēkus, paziņoja Ukrainas prezidenta birojs.

Tika arī publiskotas trieciena vietas fotogrāfijas, kurās redzama raķetes izsista bedre, ugunsgrēks un postījumi.

"Raķešu trieciens pilsētai. Okupanti trāpīja [ielas] braucamajai daļai un automobilim ar cilvēkiem. Divi cilvēki, kas atradās mašīnā, gāja bojā," teikts prezidenta biroja paziņojumā.

Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko paziņoja, ka okupanti veikuši raķešu triecienus Kramatorskai un Kostjantiņivkai. Kostjantiņivkā raķetes nokrita aiz pilsētas robežas, un šajā pilsētā neviens nav cietis.

Okupanti pirmdien veica septiņus raķešu triecienus Kramatorskai un divus - Kostjantiņivkai. Kramatorskā tika nodarīti postījumi izglītības iestādei, rūpniecības objektam un garāžu kooperatīvam, bet Kostjantiņivkā trieciens trāpīja rūpniecības zonai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!