Foto: EPA/Scanpix/LETA
Okupantu upuru skaits joprojām ir augsts, īpaši Bahmutā un Vuhledarā. Tas īpaši attiecināms uz "elites" 155. un 40. jūras kājnieku brigādēm Vuhledarā, kuras ir cietušas ļoti lielus zaudējumus, un, visticamāk, vairs nav kaujām gatavas, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Krievija turpina īstenot uzbrukumus vairākās asīs Ukrainas austrumos: Vuhledarā, Kreminā un Bahmutā.

Tuvojoties iebrukuma sākuma gadadienai, Krievijas spēki, visticamāk, pakļauti pieaugošajam politiskajam spiedienam. Visticamāk, Krievija apgalvos, ka Bahmuta ir ieņemta neatkarīgi no realitātes kaujaslaukā, norāda Lielbritānijas ministrija.

Ja Krievijai pavasara ofensīvā neko neizdosies panākt, tad spriedze Krievijas vadībā, visticamāk, pieaugs, noslēgumā raksta britu izlūki.

Portāls "Delfi" jau pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Krievija, cenšoties panākt izrāvienu pie Vuhledaras pilsētas, varētu būt zaudējusi veselu bruņoto spēku brigādi. Jau vairākas nedēļas tiek ziņots, ka tieši pie Vuhledaras okupanti cieš īpaši smagus zaudējumus.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu Krievijassākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!