Foto: AFP/Scanpix

Šovasar, Londonas Olimpisko spēļu laikā apmeklētājiem būs slēgta Lielbritānijas karalienes rezidence Bekingemas pils, raksta ārvalstu prese.

Tikai dažās nedēļas jūlijā karaliene Elizabete II un viņas vīrs Edinburgas hercogs Filips pilī uzņems valsts viesus, tomēr drošības apsvērumu dēļ tūristi pilī netiks ielaisti.

Tradicionāli vasarās Bekingemas pils ir atvērta apmeklētājiem, kad karaliskā ģimene dodas prom no savas Londonas rezidences.

Tiek lēsts, ka šāds lēmums nesīs zaudējumus, jo tūristi nevarēs apmeklēt ne tikai pašu pili, bet arī vairākas izstādes, tai skaitā karalisko dārgumu kolekciju, kas izstādīta atzīmējot "briljanta jubileju" jeb 60. gadus kopš Elizabetes II kāpšanas tronī.

2011. gadā apmeklētāju piesaistīšanai Bekingemas pilī tika izstādīta Kembridžas hercogienes Ketrinas kāzu kleita, ko kāzām ar Princi Viljamu bija darinājusi dizainere Sāra Bērtone. Laikā no 23. jūlija līdz 3. oktobrim kleitu bija aplūkojuši vairāk kā 600 tūkstoši cilvēku, kas ļāva nopelnīs vairāk kā 10 miljonus mārciņu.

Jau ziņots, ka Olimpiskās spēles Londonā notiks no 27. jūlija līdz 12. augustam. Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalīsies arī karaliene Elizabete II ar vīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!