Foto: Reuters/Scanpix

2011. gadā nogalinātā teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" līdera Osamas bin Landena dēls Hamza bin Ladens draudējis atriebties ASV par viņa tēva nogalināšanu, atsaucoties uz internetā ievietotu audio ziņojumu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

21 minūti garajā audio ierakstā "Mēs visi esam Osama" viņš solījies turpināt teroristiskā grupējuma cīņu pret ASV un to sabiedrotajiem.

"Atbildot uz jūsu veikto Palestīnas, Afganistānas, Sīrijas, Irākas, Jemenas, Somālijas un citu musulmaņu zemju iedzīvotāju apspiešanu, mēs turpināsim mērķēt un uzbrukt jums jūsu valstī un ārpus tās," paudis vīrietis, piebilstot, ka tiks atriebti visi tie, kuri aizstāv islāmu.

Osama bin Ladens nogalināts ASV operācijas laikā Pakistānā.

Teroristiskais grupējums "Al Qaeda" uzņēmās atbildību par 2001. gada 11. septembra teroraktu ASV.

Hamza bin Ladens ir vairāk nekā 20 gadu vecs, un bijis līdzās tēvam Afganistānā pirms 11. septembra terorakta, kā arī Pakistānā, kad ASV vadītie spēki veica pamatīgus uzbrukumus grupējuma pozīcijām, tādējādi piespiežot lielāko daļu "Al Qaeda" līderu slēpties šajā valstī.

"Hamza "Al Qaeda" piešķir jaunu seju – tādu, kas ir tiešā veidā saistīta ar grupējuma dibinātāju. Viņš ir bīstams ienaidnieks," paudis Brūss Rīdels no privātā bezpeļņas pētniecības centra "Brookings Institution".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!