Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apvienoto Nāciju Starptautiskais Bērnu fonds (UNICEF) brīdinājis, ka miljoniem bērnu jaunā koronavīrusa laikā kara nomocītajā Jemenā draud bads, raksta portāls "Time".

UNICEF ziņojumā teikts, ka Jemenas bērnu skaits, kuriem nav nodrošināts pietiekami liels uzturs, gada beigās varētu sasniegt 2,4 miljonus, kas ir par 20% vairāk nekā pašreizējais skaitlis.

"Laikā, kad Jemenas izpostītā veselības sistēma un infrastruktūra cīnās, lai tiktu galā ar jauno koronavīrusu, jau tā traģiskā situācija bērniem, iespējams, ievērojami pasliktināsies," brīdināja UNICEF.

Šomēnes Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) brīdināja, ka trīs ceturtdaļas palīdzības programmu, kas uzsāktas Jemenā, tuvāko nedēļu laikā var tikt apturētas, ja tām nepiesaistīs papildu finansējumu. Jūnija sākumā ziedotāji humānajai palīdzībai Jemenai piešķīra 1,35 miljardus ASV dolāru, kas ir par miljardu mazāka summa nekā sākotnēji cerēts.

Jemenā jau piecus gadus norisinās pilsoņu karš. Bruņotais konflikts novedis pie pasaulē lielākās humanitārās krīzes. 24 miljoniem valsts iedzīvotāju nepieciešama palīdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!