Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turpinoties konfliktam starp Paragvajas drošības spēkiem un komunistisko grupējumu "Paragvajas Tautas armija" (EPP), nolaupīts valsts bijušais viceprezidents Oskars Deniss, raksta "The Guardian".

Nolaupīšana notikusi dažas dienas pēc tam, kad operācijas laikā pret EPP, Paragvajas armija nogalināja divas 11 gadus vecas meitenes. Cilvēktiesību organizācijas meiteņu nāvi raksturojušas kā iespējamu valsts noziegumu.

Deniss valsts viceprezidenta pienākumus pildīja no 2012. gada līdz 2013. gadam. Viņu nolaupīja 9. septembrī. Ziņojumi, kurus atrada Denisa automašīnā, norāda, ka nolaupīšanu īstenojusi EPP. Paragvaja komunistisko grupējumu atzinusi par kriminālu organizāciju. Kopš 2008. gada šī organizācija tikusi saistīta ar vairākām cilvēku nolaupīšanām un vismaz 60 cilvēku nāvēm.

"Viņu politiskais diskurss ir balstīts uz Paragvajas valsts un tās politikas nepilnībām," runājot par EPP, sacīja opozīcijas senators Horhe Kerijs, piebilstot: "Bet viņu darbības iekļāvušas ļoti augstu vardarbības un izspiešanas pakāpi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!