Foto: EPA/Scanpix/LETA
Maskavas un visas Krievzemes patriarhs Kirils trešdien sprediķa laikā paziņojis, ka neticēšana Covid-19 pandēmijai ir tik pat bīstama kā neticēšana dievam, vēsta portāls "Currenttime".

Krievijas pareizticīgās baznīcas augstākais garīdznieks norādīja, ka "visu pasauli un mūsu tautu" ir skārusi ļoti bīstama slimība. "Sargājot sevi no šīs slimības, mums, protams, ir jāievēro visas mediķu norādes," uzvēra Kirils.

"Zinu, ka ir daudzi ļaudis, kas netic nekam. Netic ne slimībai, ne bīstamībai, atstājot novārtā medicīniskās prasības, bet mēs, ticīgie ļaudis, zinām, ka šie cilvēki ir ne tikai muļķi, bet tā viņus var arī saukt," skaidroja garīdznieks.

"Bet ir milzums cilvēku, kas netic arī Dievam. Tāpēc neticības fakts, neticības fenomens ir klātesošs, un tas vienmēr ir bīstams. Ir ļoti bīstami, ja cilvēki netic Dievam, nāvīgi bīstami. Tāpat kā šobrīd ir bīstami, ja cilvēki netic infekcijas izplatībai un nepasargā sevi no tās," rezumēja Kirils.

Viņš sprediķī aicināja ticīgos ievērot prasības, ko slimības ierobežošanai nosaka modernā medicīna

Pašā Covid-19 izplatības sākumā Krievijas pareizticīgā baznīca attiecās ieviest jebkādus ierobežojumus, bet 17. martā patriarhs Kirils pieprasīja ieviests stingrākas sanitārās normas dievkalpojumu laikā. 29. martā viņš paziņoja, ka epidēmijas laikā uz baznīcu iet nav obligāti, atgādina medijs.

Tomēr atsevišķi garīdznieki turpināja noturēt masu dievkalpojumu pat pēc tam, kad Krievijā tika ieviesti stingri karantīnas pasākumi.

Pēc Lieldienu dievkalpojumiem draudzēs un klosteros strauji pieauga ar Covid-19 inficēto skaits.

Saskaņā ar oficiālo Krievijas varasiestāžu sniegto statistiku Krievijā līdz šim konstatēti 3,3 miljoni Covid-19 inficēšanās gadījumi, no kuriem vairāk nekā 60 tūkstoši beigušies ar slimnieka nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!