Foto: EPA/Scanpix/LETA
Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks notiekošo Ukrainā nosaucis par "bezjēdzīgu slaktiņu" un vērsies pie visiem starptautiskās sabiedrības dalībniekiem, lai "viņi patiesi iesaistītos šī pretīgā kara izbeigšanā", svētdien vēsta ārvalstu mediji.

Kā ziņo Vatikāna ziņu portāls "vaticannews.va", pāvests Francisks svētdien, 20. martā, savā tradicionālajā "Angelus" lūgšanā svētceļniekiem sv. Pētera laukumā Vatikānā, teicis, ka notiekošais ir necilvēcīgs: "Tas viss ir necilvēcīgi! Patiešām, tā ir arī zaimošana, jo tā ir pretrunā ar cilvēka dzīves svētumu, it īpaši neaizsargātu cilvēku dzīvības svētumu, kas ir jāciena un jāaizsargā, nevis jālikvidē".

Britu raidsabiedrība BBC raksta, ka pāvests, uzrunājot Sv. Pētera laukumā sapulcējušos cilvēku tūkstošus, sacījis, ka "tas ir bezjēdzīgs slaktiņš", kurā katru dienu notiek kaušana un zvērības.

Viņš arī piebildis, ka "vardarbīgā agresija pret Ukrainu diemžēl nepalēninās".

Tā kā Krievija jau ceturto nedēļu turpina iebrukumu Ukrainā, Francisks svētdien atkārtoti aicinājis to izbeigt.

Norādot, ka šobrīd miljoniem cilvēku bēg no Ukrainas uz citām valstīm, pāvests mudināja eiropiešus "būt tuvu šiem mocekļiem" un pieņemt viņus no visas sirds, kā arī palīdzēt bēgļiem nākamajās nedēļās un mēnešos, ziņo "vaticannews.va".

Jau ziņots, ka Krievijas uzbrukuma ātrums Ukrainā ir samazinājies, jo Krievijai tā arī nav izdevies iegūt pilnīgu kontroli pār gaisa telpu, tāpēc Maskava galvenokārt paļaujas uz no attāluma vadāmiem ieročiem, kas palaisti no Krievijas teritorijas, vērtē Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Svētdien, kara 25. dienā, portāls "Delfi" teksta tiešraidē turpina sekot notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!