Foto: Reuters/Scanpix

Pāvests Francisks ceturtdien nosodījis nogalināšanu Dieva vārdā, tomēr uzstāja, ka pastāv robežas vārda brīvībai un ka citu cilvēku reliģiju nedrīkst apvainot vai izsmiet.

Šādu viedokli pāvests pauda sakarā ar pagājušajā nedēļā notikušajiem islāmistu uzbrukumiem satīriskā franču žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai, kurā bojā gāja 12 cilvēki.

"Nogalināt Dieva vārdā ir absurdi," ceļā no Šrilankas uz Filipīnām žurnālistiem paziņoja pāvests. Tomēr 78 gadus vecais katoļu baznīcas galva arī uzsvēra, ka "katrai reliģijai ir cieņa" un "ir ierobežojumi".

"Jūs nedrīkstat provocēt, jūs nedrīkstat apvainot citu cilvēku ticību, jūs nedrīkstat par to ņirgāties," atgādināja pāvests. "Vārda brīvība ir tiesības un pienākums, kas jāievēro bez aizskaršanas."

Jau vēstīts, ka trešdien iznāca "Charlie Hebdo" jaunākais numurs - pirmais pēc asiņainā uzbrukuma, kas izdošanas dienā tika izpārdots dažu stundu laikā.

Attēlā uz žurnāla vāka zem uzraksta "Viss ir piedots" redzams raudošs vīrietis ar turbānu galvā, rokās turot plakātu "Es esmu Šarlī".

Jaunākais žurnāla izdevums raisījis pretrunīgas reakcijas un protestus atsevišķās musulmaņu pasaules daļā, kurās pravieša karikatūra tiek uzskatīta par ļoti aizvainojošu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!