Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rietumu politiķi, kuri piedāvā "saglabāt Krievijas seju", atdodot tai daļu Ukrainas teritorijas, seko dīvainai loģikai, paziņojis Ukrainas Prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks.

Podoļaks norāda, ka nesaprot, kā var "saglabāt seju" pēc Krievijas karavīru pastrādātajām zvērībām Bučā un Mariupolē.

"Daži Rietumu politiķi vēlas kara noslēgumu ar iespēju saglabāt Krievijas seju, atdodot tai daļu teritorijas, raksta "Politico". Saglabāt seju pēc Bučas un Mariupoles? Dīvaina loģika, bet ja šie politiķi vēlas atdot daļu savas teritorijas, tas jāizlemj viņu vēlētājiem," tviterī raksta Podoļaks.

Medijs "Politico" pirmdien ziņo, ka atsevišķi līderi no Francijas, Vācijas un Itālijas, lai gan atbalsta Ukrainu, ir nobažījušies par Ukrainas uzvaras sekām. Rietumos baidoties, ka Krievija var sajusties pazemota, kas var radīt virkni jaunu problēmu.

Bažas radot iespējamība, ka Ukrainas uzvara var destabilizēt Krieviju, "padarot to vēl neprognozējamāku" un vēl sarežģītāku padarīt enerģētisko sakaru atjaunošanu, raksta "Politico". Tāpēc dažu valstu politiķi iestājas par to, lai dotu Krievijai iespēju "saglabāt seju", "pat ja tas maksās noteiktas Ukrainas teritorijas".

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušās nedēļas nogalē atklāja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons piedāvājis Kijivai piekāpties Maskavai, lai Putins varētu "saglabāt seju".

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karadarbību Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!